Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

GEZEGENLER VE GÜNLERİ

GEZEGENLER VE GÜNLERİ
REKLAM ALANI
13.07.2021
A+
A-

GEZEGENLER VE GÜNLERİ
İnsan üzerinde fiziksel ve psikolojik etkiler barındıran gezegenler aynı zamanda günleri de temsil eder. Günler, temsil ettiği gezegenin enerjisi ile şekillenir.

Pazartesi günü Ay tarafından temsil edilir. Ay duygularımız, derinlerde yatan hissiyatımızdır. Pazartesi günü Ay enerjisini kullanarak bilinçaltımızda saklı kalmış olan durumları açığa çıkartabilir, onlarla yüzleşebiliriz. Duygu durumlarımızı toparlamak için harekete geçebiliriz. Pazartesi sendromu denilen olay aslında Ay kaynaklıdır. Kişilerin duygusal anlamda kendini dünyevi işlere hızlıca adapte edememesiyle açığa çıkar.

Salı gününü Mars gezegeni temsil eder. Mars gezegeni kırmızıdır. Daha çok savaşmak, rekabet etmek ve gergin enerjiler ile alakalıdır. Salı günü kişilerin öfkesine hakim olması, sakinliği, sükuneti öğrenmesi gerekir. Kişi böyle zamanlarda var olan enerjisini daha çok spora ya da işlerini bitirmeye adapte etmelidir. Enerji gerektiren ve fiziksel güç gerektiren tüm işlerinizi Salı günü bitirebilirsiniz.

Çarşamba günü astrolojide Merkür gezegeni tarafından temsil edilir. Merkür iletişimin habercisidir. Vücut dilimiz, iletişim dilimiz zayıfsa halletmemiz gereken işleri Çarşamba gününe bırakmalı, iletişim kurmamız gereken konuları bu günde halletmeliyiz. Yine Merkür için ticaretin gezegeni denilebilir. Bu yüzden ticaret ile ilgili tüm konuları Çarşamba günü yapmak oldukça uygun olacaktır. Alışveriş için de uygundur. İletişimde hafif olan, bereketli bir gündür.

Perşembe günü Jüpiter gezegeni tarafından temsil edilir. Jüpiter gezegeni büyük iyicildir. Dokunduğu her şeyi büyüten, olumlu tarafı ile bilinen bir gezegendir. Başladığınız bir işi büyütmek için Perşembe günü çok uygundur. Bu gün aynı zamanda dua etmek, ibadet yapmak, 4 element dengesini vücutta dengeli hale getirmek için de oldukça uygun bir gündür.

Cuma günü astrolojide Venüs gezegeni tarafından temsil edilir. Venüs gezegeni de Jüpiter gibi iyi bir gezegendir, küçük iyicil denilir. Venüs şans, güzellik, eğlence alanlarını, hayattan zevk ve tat aldığımız alanları temsil eder. Cuma günü tüm haftayı bitirmiş olmanın hafifliği ve Venüs gezegeninin etkisi ile genel olarak yapmaktan hoşlandığımız şeyleri aşk ve tutkuyla sürdürebileceğimiz bir gündür. Yine meditasyon, ibadet gibi konular için de oldukça uygun bir gündür.

Cumartesi günü Satürn gezegeninin etkisi altındadır. Satürn gezegeni astroloji camiasında büyük kötücül olarak bilinir. Kısıtlamalarla, kişiye verdiği dersler ile bilinen Satürn gezegeni, gereklilikleri yerine getirildiğinde, disiplinli yapısıyla kişileri ödüllendirebilir de… Ayrıca herhangi bir plan, program, ileriye yönelik bir karar almak istiyorsanız yine Satürn’ün temsil ettiği Cumartesi günü değerlendirilebilir.

Pazar günü Güneşin yönetiminde olan bir gündür. Güneş, bizim yaşam enerjimizdir. Bugün dinlenme, arınma günüdür. Yaşam enerjisini tazeleme günüdür. Pazar günü kişilerin daha çok kendilerine ve mümkünse çekirdek ailelerine vakit ayırması gerekir. Kişinin yine kendi özüne dönmesi için de oldukça uygun bir gündür. Tuz banyosu ile, elementler veya dualarla arınma (bunu kendi inancınıza göre belirleyebilirsiniz) uygulamaları yapılabilir. Yeni haftaya bugünün de etkisiyle beraber taze bir şekilde başlanabilir.

Okült Astrolog Nazan Gönültaş

 

REKLAM ALANI