Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eldar Hasanov, Türkiye- Azerbaycan kardeşliğinin sembol isimlerinden biridir”

Eldar Hasanov, Türkiye- Azerbaycan kardeşliğinin sembol isimlerinden biridir”
REKLAM ALANI
10.08.2021
A+
A-

Azerbaycan’ın eski Başsavcısı Büyükelçi Prof.Dr. Eldar Hasanov’un ölüm tehlikesiyle karşıkarşıya olduğu bildirildi.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Romanya’dan sonra Sırbistan, Karadağ ve Bosna-Hersek büyükelçiliği görevinde bulunan Prof.Dr. Eldar Hasanov 1 yıl önce, hasta olmasına rağmen, şüphe üzerine Bakü’de tutuklanmış ve cezaevine konmuştu. Cezaevinde sağlık durumu günden güne kötüleşen Eldar Hasanov, avukatlarının müdahalesi ile ameliyata alınmış ve bir süre hastanede kaldıktan sonra yeniden cezaevine gönderilmişti.

Bu süreçte Eldar Hasanov’un sağlığının daha da bozulduğunu belirten avukat Cavad Cavadov, müvekkilinin ölüm tehlikesiyle karşıkarşıya bırakıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “8 ağustos 2021 tarihinde sabah saatlerinde Eldar Hasanov şu an kaldığı Milli istihbarat Birliği askeri hastanesinde baş dönmesi sonucunda bilincini kaybetmiş ve yüz üstü yere düşmüştür.

Bunun sonucunda vücudunda bir sürü sıyrıklar oluşmuştur. Ne mutlu ki başından herhangi bir darbe almamıştır. Tıbbi destek verilse bile baş dönmeleri 15-20 dakika icinde durmamış ve doktorlar bunun sıra dışı ve çok ciddi bir işaret olduğunu belirtmişlerdir.”

Prof. Dr. Eldar Hasanov’un avukatı Cavad Cavadov sözlerine şöyle devam etti:
“Aynı gün 11:30 civarında benimle ve savcı ile görüşmeye Eldar Hasanov tekerlekli sandalye ile getirilmiştir. Kendisinin bildirdiğine göre doktorlar onun bu durumda artık özgürce ( hatta değnekle bile) hareket etmesini ısrarla yasaklamışlar. 8 ay içinde 170 defadan fazla bilincini kaybederek yere düşen Eldar Hasanov’un durumu şu anda çok kritiktir. 66 yaşında olan Eldar Hasanov’a Temmuz ayında Askeri Hastanede, ilerlemiş Vertigo Diagnozu teşhisi konulmuştu.

Eldar bey 8 ay önce tıbbı destek görseydi, daha önce hastaneye gitmesine izin verilseydi sağlığı bu derece bozulmayacaktı. Bu insan şu anda göz göre göre ölüme terkediliyor. Başsavcı Kamran Aliyev’den Eldar Hasanovun tedavisinin uzmanlaşmış hastanede ve ev hapsinde devam etmesi hususunda talepte bulunduk.

Çok umut ediyorum ki hiç olmazsa bu başvuruya olumlu yaklaşılacak ve bir sonraki sefer “Eldar Hasanov’u artık kaybettik’’ mesajını yazmak zorunda kalmayacağım.
Hiçbir abartı olmadan bildiririm ki her şey bu duruma doğru gidiyor! “

“ELDAR HASANOV AZERBAYCAN VE TÜRK DÜNYASININ DEĞERİDİR

Konuyla ilgili olarak konuşan Eldar Hasanov’un yakın dostu Romanya – Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Tamer Atalay, Romanya, Sırbistan, Karadağ ve Bosna-Hersek’te sayısız hizmetlere imza atan Büyükelçi Eldar Hasanov’un maruz kaldığı bu durumun kendilerini ve Eldar Hasanov’un büyük hizmetlerine şahit olan balkanlardaki herkesi çok üzdüğünü belirterek, Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev’in kendisi gibi eski başsavcı olarak azerbaycanda adalete değerli hizmetleri olan Hasanov’a uygulanan bu haksızlığa son verilmesi için gerekli çabayı göstereceğine inanıyoruz dedi…

Tamer Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yıllarca Azerbaycan ve Türk dünyasına sayısız hizmetler yapan Eldar hasanov Azerbaycan’ın adını ve milli meselelerini bulunduğu her ülkede zirvelere taşımıştır. Bunun en yakın şahidi bizleriz.
Biz Eldar Hasanov’un bir kumpas sonucu bu haksızlığa maruz kaldığına inanıyoruz. Ermeni lobilerine karşı Balkanlar’da büyük mücadele veren ve Azerbaycan’ın şanlı bayrağını en iyi şekilde temsil eden Hasanov, Azerbaycan Umum Milli Lideri rahmetli Haydar Aliyev ve şimdiki Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’e her zaman sadakatla bağlı olmuştur. Bir kumpasa uğradığına inandığımız Sayın Eldar Hasanov’un bu hukuk savaşından da galib çıkacağına inanıyoruz…

Ne varki sağlık sorunlarının her geçen gün ağırlaşması ve yeterli tedavi imkanının sağlanamaması durumumda Türk Dünyasının değerli bir ismini kaybedeceğinden endişeliyiz.

Sağlığı günden güne bozulan, defalarca bilincini kaybedip yere düşen, vücudunda ağır hasarlar oluşan ve tekerlekli sandalyeye muhtaç hale getirilen Eldar Hasanov, için Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in bu haksızlığa son vererek, Eldar beye kurulan bu kumpası bozmasını rica ediyoruz!”

Romanya – Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Tamer Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Romanya, Sırbistan, Karadağ, Bosna – Hersek’te Eldar Hasanov’un çok büyük hizmetlerine şahit olan bizler, Türkiye’de ve Türk Dünyasında Eldar beyi tanıyan binlerce vicdanlı insan olarak , Sayın Eldar Hasanov’a yapılan bu uygulamanın sona erdirilmesini, en azından tutukluluğunun ev hapsine dönüştürülerek yargılanmasını Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Başsavcı Sayın Kamran Aliyev’den önemle rica ediyoruz!”

HABER :ABDULLAH YİĞİT

REKLAM ALANI