Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet ödül töreni

Devlet ödül töreni
REKLAM ALANI
31.08.2023
A+
A-

 

 

 

Devlet ödül töreni

2023 , Duşanbe şehri

30 Ağustos’ta Ulusal Barış ve Birliğin Kurucusu, Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 32. Yıldönümü onuruna Millet Sarayı’nda, Çalışmalarında önemli sonuçlar elde eden çeşitli meslek mensuplarına Tacikistan Cumhuriyeti’nin ödülleri ve devlet unvanları ve ödülleri verildi.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Milletin Onurlu Lideri Emomali Rahmon, devletin bağımsızlığının 32. yıldönümü olan kutsal ulusal bayram vesilesiyle hazır bulunanları tebrik ederek, devletin bağımsızlığının yıldönümü arifesinde şunları ifade etti: Tacikistan Cumhuriyeti’nin, aydınlar da dahil olmak üzere çeşitli meslek mensuplarının temsilcileri, devlet memurları ve diğer alanlardaki çalışanlara devlet ödülleri verilmesi, ulusal devletimizin inşası ve sürdürülmesinde Hükümetin takdirinin bir göstergesidir.

 

 

 

Bağımsızlık ve devlet olmanın bize, aziz ülkemizin ilerlemesini, refahını ve daha da gelişmesini sağlamak için otuz yılı aşkın bir süredir önemli çalışmaları tamamlama fırsatı verdiği vurgulandı.

 

 

 

Konuşmasında Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin cesur ve cesur çocukları ile kolluk kuvvetlerinin sadık hizmetlerine değinerek, devlet tarihinin çok hassas dönemlerinde mesleki misyonlarını yerine getirdiklerini belirtti. ve Tacik halkının güvenini ve saygısını kazandı.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Silahlı Kuvvetlerin askeri personelinin, diğer askeri yapıların ve kolluk kuvvetlerinin son on yılda Tacikistan devletine ve halkına gösterdiği sadık hizmetin, Tacikistan Hükümeti tarafından haklı olarak takdir edildiğini vurguladı. vatan ve bugün onlarca vefalı evlat Vatan, en yüksek devlet ödülleriyle ödüllendirilmektedir.

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon, “Ülkenin her gençliğinin yüksek vatanseverlik duygusuna inanıyorum ve bundan gurur duyuyorum, çünkü onlar Anavatan’ın geleceği ve eski neslin çalışmalarının devamı.” .

 

 

 

Bağımsızlığın ilk günlerinden bu yana ülke hükümeti, nüfusun sosyal korunmasını, bilim ve eğitim alanlarını, sağlık ve kültür alanlarını politikasının öncelikli alanları arasına almış ve çalışma ortamının iyileştirilmesi için gerekli tüm tedbirleri uygulamaktadır. söz konusu alanlardaki çalışanların koşulları ve yaşam standartları.

 

 

 

Doğa bilimleri, kesin ve matematik bilimleri bilim adamları ve öğretmenleri için Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Ödülü’nün kurulması ve İsmail Somoni’nin adını taşıyan Ödül Yönetmeliğinin yeni baskısının, bilimde olağanüstü çalışmalar yapan genç bilim adamlarına yönelik olarak kabul edilmesi. Bilim ve teknoloji alanı ülke hükümetinin sonraki adımları arasındadır. Söz konusu ödüllerin verilmesinin amacı, doğa bilimleri, kesin ve matematik konularında bilim adamlarını ve öğretmenlerini teşvik ederek bilim, eğitim ve yenilik alanında devlet politikasını uygulamak, bu konuları geliştirmek, bilim adamları ve öğretmenlerin etkili yaratıcı faaliyetlerini geliştirmek, toplumdaki statülerini arttırmak Öğrenciler ve öğrenciler tarafından doğa bilimleri, kesinlik ve matematik öğretme ve öğrenme yöntemlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Ulusun onurlu lideri Emomali Rahmon, mübarek ve kutsal bir ulusal bayram olarak devletin bağımsızlığının her yıldönümünün, kendini tanımanın, ulusal birliğin, vatanseverlik ve yurtseverlik duygusunun ve gururun daha da genişlemesine taze bir ivme ve enerji verdiğini ifade etti. Bağımsız Tacikistan’ın tüm asil ve onurlu halkının vatanseverliği.

Gelecekte ülke vatandaşlarının yüksek bir öz farkındalık ve milli gurur duygusuyla, yaratıcı ve yapıcı çabalarla ülkenin refahı için çalışacakları ve aziz Tacikistan’ımızın dünyadaki prestij ve itibarını daha da artıracağı güvencesi verildi. uluslararası alanda barış ve huzurun, siyasi istikrarın ve milli birliğin güçlendirilmesi, milli devletimizin temellerinin sağlamlaştırılmasına değerli bir katkı sağlamaktadır.

 

 

 

Ülke Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından aralarında aydınlar, memurlar, sosyal koruma, eğitim, kültür, sağlık, Silahlı Kuvvetlerin askeri personeli ve diğer hükümet mensuplarının da bulunduğu çeşitli mesleklerden çalışanların da aralarında bulunduğu toplumun aktif temsilcilerinden oluşan geniş bir grup katıldı. Ülkenin kalkınmasında görev alan yapı ve kurumlar değerli katkılarda bulundular ve devlet ödülleriyle ödüllendirildiler.

 

 

 

200’den fazla bilim adamı ve öğretmen, şair ve yazar, kültür ve sanat insanı ve askeri personele, yüksek emek başarıları, kamu hizmetinde etkin faaliyet, bilim ve kültürün gelişimi ve ülkenin diğer sektörleri nedeniyle Tacikistan Cumhuriyeti devlet ödülleri verildi. ulusal ekonomi – Tacikistan Halk Yazarı onursal unvanı, Tacikistan Halk Şairi onursal unvanı, Tacikistan Halk Sanatçısı onursal unvanı, Tacikistan Halk Muhafızları onursal unvanı, Tacikistan Bilim ve Teknoloji Kişisi onursal unvanı Tacikistan, Tacikistan’ın Değerli Sanatçısı onursal unvanı, Tacikistan’ın Değerli İşçisi onursal unvanı, Spitamen 1. derece ve II Nişanı, II. Derece Onur Nişanı, Cesaret, Değerli Hizmet, Merhamet, Madalya madalyaları ile Tacikistan Cumhuriyeti Onursal Üyesi,Adını İsmaili Somoni’den alan ödül ve Tacikistan Cumhuriyeti’nin doğa bilimleri, kesinlik ve matematik alanındaki bilim insanları ve öğretmenlerine yönelik 2023 yılı devlet ödülü sahiplerini buldu.

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın “Bilim ve kültür, sağlık, mal ve hizmet üretimi, yerel yönetim organları, diğer memurlar ve girişimcilere yönelik çalışanların ödüllendirilmesine ilişkin” Kararnamesi ile Hükümet kararları ile devlet ödül töreninde Tacikistan Cumhuriyeti’nin bilim ve kültürünün gelişmesine, kamu sağlığının korunmasına, kamu hizmetinde etkin çalışmaya ve yüksek üretim başarılarına ve kamu düzeninin korunmasına layık katkılarından dolayı Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Tacikistan Halk Yazarı onursal unvanına sahip 1 kişi, Tacikistan Halk Şairi onursal unvanına sahip 1 kişi, Tacikistan Halk Sanatçısı onursal unvanına sahip 2 kişi, Tacikistan Halk Muhafızı onursal unvanına sahip 1 kişi, 1 kişi Tacikistan Bilim ve Teknoloji Adamı onursal unvanına sahip 19 kişi, Tacikistan Onurlu Sanatçısı onursal unvanına sahip 19 kişi,Tacikistan Fazilet İşçisi fahri unvanına sahip 20 kişi, Spitamen Nişanı I ve II derecesine sahip 2 kişi, Onur Nişanı II derecesine sahip 7 kişi, Cesaret Madalyası 25 kişi, Üstün Hizmet Madalyası’na sahip 105 kişi 7 kişiye Şefkat Madalyası ve 11 kişiye Tacikistan Cumhuriyeti Onur Madalyası verildi.

 

 

 

Ayrıca Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti kararıyla onaylanan İsmail Somoni ödül komisyonunun 2023 yılı kararına göre 2023 yılında 12 kişiye İsmail Somoni ödülü verildi.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un, eğitim kurumlarındaki eksiklikleri düzeltmek ve tüm akademik bilimsel alanlardaki bilimsel araştırmaların kalitesini artırmak amacıyla 18 Mart 2020’de ülkenin bilim insanlarıyla bir toplantı yaptığını hatırlatırız. Enstitü ve merkezler, ülke hükümetinin bilim adamlarını ve öğretmenleri doğa ve matematik bilimleri için özel bir devlet ödülü oluşturması ve her yıl en iyi 15 öğretmen ve bilim adamını bu ödülle ödüllendirmesi konusunda teşvik etmesi gerektiğini önerdi.

Ödül töreninde 15 kişiye Tacikistan Cumhuriyeti’nin 2023 yılı doğa bilimleri, kesin ve matematik bilimleri bilim insanları ve öğretmenlerine yönelik devlet ödülü verildi.

Ödül töreninin sonunda Devlet Başkanı Emomali Rahmon, ülkenin liderliği ve ülke hükümeti tarafından en yüksek ödüllerle onurlandırılan herkesi, ülkenin kalkınması ve ilerlemesindeki etkili çalışmalarından dolayı bir kez daha tebrik etti. Anavatanın sadık çocukları olmaya devam edeceklerine dair güvence verdiler ve entelektüel yeteneklerini, bilgilerini, deneyimlerini, becerilerini ve çabalarını bağımsız Tacikistan’ın refahı ve kalkınmasına, barış ve huzurun güçlendirilmesine, siyasi istikrara, ulusal birliğe ve ulusal birliğin arttırılmasına yönlendirdiler. ülke sakinlerinin refah düzeyi.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31381?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI