Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı Doğu Kazakistan bölgesi akimini Ermek Kosherbayev’i kabul etti

Devlet başkanı Doğu Kazakistan bölgesi akimini Ermek Kosherbayev’i kabul etti
REKLAM ALANI
06.12.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Doğu Kazakistan bölgesi akimini Ermek Kosherbayev’i kabul etti

2023

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e bu yılın 11 ayına ilişkin bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasının sonuçları hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Cumhurbaşkanına sunulan verilere göre bu yıl sonunda Doğu Kazakistan bölgesinin gayri safi bölgesel hasılasının 4,4 trilyon tengeye ulaşması bekleniyor.

Bugüne kadar Doğu Kazakistan bölgesinin ülke çapındaki yatırım proje havuzunda 1,1 trilyon tenge değerinde 42 proje yer alıyor.

Bu yıl 77 milyar tenge değerinde 8 proje hayata geçiyor. Bölgenin tarımsal sanayi kompleksinde yatırım tutarı 236,4 milyar tenge olacak 37 büyük proje hayata geçirilecek.

 

 

 

Kazakistan’da ilk kez ayçiçeği tohumlarının derin işlenmesiyle yıllık 4 bin ton sıvı lesitin üretimine geçiliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesi için rahat bir ortam yaratılıyor: 22 milyar tenge değerindeki projeler destekleniyor.

Cumhurbaşkanına ayrıca 2024 yılının Doğu Kazakistan bölgesinde Yollar Yılı ilan edildiği bilgisi verildi. Yolların onarımı ve yapımı için bütçenin iki katına çıkarılması planlanıyor; toplamda 600 km yol ve caddenin onarılması planlanıyor.

 

 

 

Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda Ridder CHPP’de restorasyon çalışması yapıldı ve 6 kazan ünitesinin onarımı yapıldı. Bugün Ridder sakinlerine ısı sağlanıyor.

 

 

 

Toplantıda iki yeni sınır bölgesinin – Markakol ve Katonkaragai – oluşturulmasına özellikle dikkat edildi.

Toplantının ardından Kassym-Jomart Tokayev, bölge nüfusunun yaşam kalitesinin iyileştirilmesinin önemini vurguladı ve Doğu Kazakistan’ın sosyo-ekonomik kalkınmasının daha da geliştirilmesi için bir dizi görev belirledi.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-akima-vostochno-kazahstanskoy-oblasti-ermeka-kosherbaeva-4114218

 

 

 

REKLAM ALANI