Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sanatçılarla iftar yemeğinde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sanatçılarla iftar yemeğinde bir araya geldi
REKLAM ALANI
17.04.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sanatçılarla iftar yemeğinde bir araya geldi
16.04.2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sanatçılarla Dolmabahçe Sarayı’ndaki iftar yemeğinde bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmasına konukları selamlayarak ve Ramazanı Şeriflerini tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimden bizleri bu mübarek aya ulaştırdığı gibi hayırla, sağlıkla, huzurla, esenlikle bayrama da kavuşturmasını diliyorum. Ülkemizin kültür ve sanatına yaptığınız katkılar için her birinize ayrı ayrı şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“SANATÇI TOPLUMUN AYNASIDIR”

Medeniyet kavramının en önemli unsurlarından birinin de kültür-sanat olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelişme yolunda ilerleyen toplumları birbirlerinden ayıran, özgün yönlerini en iyi şekilde ortaya koyan fark, mimariden müziğe geniş bir yelpazeye yayılan kültür-sanat ürünleridir. Dolayısıyla kültür insanları ve sanatçılar, toplumların kendi renklerini oluşturabilmeleri ve onun da ötesinde bunu tüm dünyaya yansıtabilmelerini sağlayan medeniyet lokomotifleridir. Teknoloji alanındaki gelişmeler herhangi bir renk vermeden insanlığın ortak malı olmakla birlikte, kültür ve sanat ürünleri değdikleri her yere kendi özgün mesajlarını taşırlar” diye ekledi.

“Medeniyet mi insanı biçimlendirir insan mı medeniyeti oluşturur sorusu, insan ortak paydası üzerinde şekillenerek aslında kendi cevabını veriyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatçılarımız, icra ettikleri sanat dalının ötesinde, işte böyle büyük bir misyonun, işte böyle önemli bir sorumluluğun sahibidirler. Esasen sanatçı toplumun aynasıdır. Toplumun birikimi, zevki, derdi, hayali sanatçısını biçimlendirir, yönlendirir.”

Türkiye’nin, bir dönemine damga vuran geçmişiyle bağlarını tümüyle kopartma anlayışının en büyük bedellerinden birini kültür ve sanat alanında ödediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın, maya sağlamsa içten içe yanmayı sürdürür. Milletimiz de sanatına, sanatçısına, kültür ürünlerine sahip çıkarak, kendi tarzını, kendi sentezini oluşturarak bu yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir. Bu vesileyle, müzik başta olmak üzere sanatın her alanında verdikleri eserlerle duayen sıfatını hak eden tüm sanatçılarımızı tazimle, rahmetle yâd ediyoruz. Onlardan aldıkları bayrağı gururla taşıyan sanatçılarımıza başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İNŞASINDA EN HAYATİ GÖREVLERDEN BİRİ SANATÇILARIMIZA DÜŞÜYOR”

Gençlerin, geleneksel sanatlardan müziğe kadar her alanda, asırlık birikimleri modern yorumlarla harmanlayarak ortaya çıkardıkları ürünleri de yakından takip ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnternetin ve sosyal medyanın verdiği imkânları kullanarak bu eserleri kendi halkımız yanında tüm insanlığın beğenisine sunan sanatçılarımızla gurur duyuyoruz. İlhamını bu topraklardan, bu milletten, bu medeniyetten alan hiçbir sanat eserinin başarısız olmayacağına inanıyorum. Biz de verdiğimiz desteklerle daima sanatçılarımızın yanında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz. Korsanla mücadeleden telife, tiyatrodan sinemaya kadar pek çok farklı başlık altında verdiğimiz desteklerle sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Son olarak Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni binasını, İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete açarak ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında en hayati görevlerden biri artık sanatçılarımıza düşüyor. Kültür ve sanatla taçlandırılmamış bir kalkınma hamlesi, sadece taştan, betondan, demirden, camdan, metalden ibaret kalır. Hâlbuki biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyet ihyası peşindeyiz. Bunu da inşallah sizlerle birlikte başaracağız. Bu duygularla iftiramızı teşrifleriniz için her birinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

Tüm Haberler

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136506/cumhurbaskani-erdogan-ve-esi-emine-erdogan-sanatcilarla-iftar-yemeginde-bir-araya-geldi-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI