Categories: BugünGÜNDEM

Yedi Kardeşler Restoran’dan Türk mutfağına patentli lezzet : Keplican

Geçtiğimiz yıllarda yemeklerde ekmek yememeyi tavsiye eden Prof .Dr. Canan Karatay, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Yaşam Boyu Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Semineri” için Mersin’de bulunurken Yedi Kardeşler Restoran’da lahmacun yerken basın mensupları tarafından görüntülenmişti.

Basın mensuplarının ekmeği yemeği yasaklamanıza rağmen neden lahmacun yiyorsunuz sorusuna “ Yediğim lahmacunun maya ile hazırlanmadığı için yenilmesinde mahsur olmadığı” cevabını vermişti.

Yaşanan olay sonrasında ulusal medyadan birçok gazete tarafından Canan Karatay’ın lahmacun ve Adana kebap yediği Yedi Kardeşler Restoran aranarak, Canan Karatay’ın yemekte ekmek yiyip yemediği ve neler yediği sorulmuştu.

1990 yılında kurulan Yedi Kardeşler Restoran sadece Mersin’in değil neredeyse tüm Akdeniz’in popüler bir mekanı olmakla birlikte en büyük özelliği menülerinde kullandıkları birçok malzemenin üretimini ve teminini kendilerinin sağlamasından kaynaklanıyor. Et ürünleri için kendilerine ait Toros’larda bulunan çiftliklerde yetiştirdikleri kuzu ve danalardan et ihtiyaçlarını karşılayan Yedi Kardeşler yine kendilerine ait olan Kahramanmaraş’ta bulunan çiftliklerinde sebzelerini ve salçalarını kullanarak müşterilerine seçkin bir hizmet sunuyor.

Canan Karatay ile Türkiye gündemine giren Yedi Kardeşler Restoran bu kez de Türk mutfağına kendi kattıkları ve patentleri kendilerine ait olan Keplican ile gündeme geldiler.

Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Yedi Kardeşler Restoran işletmesi müdürü Yusuf Köken “ Kendi bahçemizde özen gösterip yetiştirdiğimiz patlıcan ve biberlerimizin , yine kendimize has pul biberimiz ve özel marina soslarımız ile bir araya getirmiş olduğumuz patentli ürünümüz olan Keblican’ı artık müşterilerimizle buluşturmaya başladık. Bizim her daim önceliğimiz müşterilerimiz, odak noktamızda personelimiz olmuştur” dedi.

zline

Recent Posts

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Ulyanovsk’ta bir istihdam fuarı düzenlendi

Birleşik Rusya’nın yardımıyla Ulyanovsk’ta bir istihdam fuarı düzenlendi 2024 “Birleşik Rusya ile Kariyerim” parti projesi…

5 saat ago

Birleşik Rusya, Moskova bölgesindeki Pavlovsky Posad’da açık sambo eğitim oturumu düzenledi

Birleşik Rusya, Moskova bölgesindeki Pavlovsky Posad’da açık sambo eğitim oturumu düzenledi 2024 Ders “ZaSambo” parti…

6 saat ago

Diasporla İş üzrə Dövlət Komitəsi Qırğızıstan Xalq Assambleyasının 30 illik yubiley tədbirində təmsil olunub

Diasporla İş üzrə Dövlət Komitəsi Qırğızıstan Xalq Assambleyasının 30 illik yubiley tədbirində təmsil olunub 2024…

8 saat ago

Dövlət Komitəsində azərbaycanlı gənclərin yaratdığı mobil tətbiqin təqdimatı keçirilib

Dövlət Komitəsində azərbaycanlı gənclərin yaratdığı mobil tətbiqin təqdimatı keçirilib 2024   https://x.com/DiasporaAz/status/1806636085314769086     Dövlət…

11 saat ago

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar onuruna Manchester’da resepsiyon düzenledi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar onuruna Manchester’da resepsiyon düzenledi .2024   https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469   Shares facebook sharing buttontwitter…

11 saat ago

Primorsky Bölgesi’nde “Tarihsel Hafıza” parti projesi kapsamında SVO katılımcısının anısına bir anma plaketi açıldı

Primorsky Bölgesi’nde “Tarihsel Hafıza” parti projesi kapsamında SVO katılımcısının anısına bir anma plaketi açıldı 2024…

12 saat ago