Categories: KÜLTÜR SANAT

SVO katılımcılarının istihdamı, gençler için kariyer rehberliği, personelin yeniden eğitimi: “Birleşik Rusya ile Kariyerim” parti projesi yılın başından bu yana çalışmanın sonuçlarını sundu

SVO katılımcılarının istihdamı, gençler için kariyer rehberliği, personelin yeniden eğitimi: “Birleşik Rusya ile Kariyerim” parti projesi yılın başından bu yana çalışmanın sonuçlarını sundu
2024

Parti bunu sosyal ortaklar, sendikalar ve işverenlerle birlikte yürütüyor
Parti projesinin koordinatörü ve başkan yardımcısı, bu yılın Ocak ayından Eylül ayına kadar ” Birleşik Rusya ile Kariyerim ” parti projesinin desteğiyle bir milyondan fazla kişinin katıldığı 47 bin etkinliğin gerçekleştiğini belirtti. Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonu Andrei Isaev , Çalışma Bakanlığı ve Rostrud, Savunma Bakanlığı ve bölgelerin temsilcileriyle bir toplantıda. “200 bine yakın kişi istihdam edildi. Projemiz ileri eğitim ve gençlerle çalışma konusuna özel önem veriyor. Kariyer rehberliği faaliyetlerine 100 binden fazla genç katıldı. Çeşitli eğitim programlarımıza, konferanslarımıza, kariyer atölyelerimize ve seminerlerimize 150 bin kişi katıldı. “ Birleşik Rusya Kadın Hareketi ” nden meslektaşlarımız Ocak ayından bu yana 2 binin üzerinde etkinlik düzenlediler ve bu etkinliklere SVO katılımcılarının yakınları da dahil olmak üzere 25 binden fazla kişi katıldı. Genç Muhafız da kenarda durmuyor. MGER’in düzenlediği etkinliklere yaklaşık 25 bin kişi katıldı” dedi Andrey Isaev.

Birleşik Rusya’nın sosyal ortaklar, sendikalar ve işverenlerle birlikte ulusal “Personel” projesine teklifler gönderdiğini de belirtti.

Buna karşılık Çalışma ve Sosyal Koruma Bakan Yardımcısı Dmitry Platygin, yeni ulusal projenin hedeflerinin Birleşik Rusya halk programıyla senkronize edildiğini vurguladı.

“Halk programında özetlenen öncelikli görevler ulusal proje ‘Personel’e yansıtılıyor” dedi. Çalışma ve Sosyal Koruma Bakan Yardımcısı, Birleşik Rusya’ya istihdam hizmetinin kapsamlı modernizasyonu programına aktif katılımından dolayı teşekkür etti.

“2028 yılı sonuna kadar 2.300’den fazla istihdam merkezi modernize edilecek. Sadece rahat, kullanışlı, modern alanlar yaratmaktan değil, aynı zamanda yeni araçların getirilmesinden, istihdam hizmetlerinin çalışması için yeni mekanizmalardan, tek tip standartlara geçişten ve tüm iş bulma merkezi çalışanlarının çalışmaya hazırlanmasından bahsediyoruz. yeni teknolojilerin kullanılması,” diye açıkladı Dmitry Platygin.

Ayrıca yıl sonuna kadar Çalışma Bakanlığı parti şubelerinde bine yakın kariyer danışmanı yetiştirecek.

Dmitry Platygin, “İstihdam ihtiyacı veya iş değişikliği olması durumunda departmana gelen tüm vatandaşlara nitelikli yardım sağlayacaklar” diye özetledi. Parti alanında SVO katılımcılarının kariyer rehberliği ve istihdamına yönelik öneriler tartışıldı. Andrei Isaev’e göre, yılın başından bu yana bölgelerde askeri personel ve aile üyelerine yönelik 1,5 binden fazla etkinlik düzenlendi.

“Bölgelerde özel bir askeri operasyona katılımcı istihdam etmekle ilgilenen işverenlerin bir kaydı oluşturuldu. Böyle bir sosyal adaptasyona olanak sağlayacak yeni formlar arıyoruz” dedi Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya grubunun başkan yardımcısı.

Birleşik Rusya’nın Savunma Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü askeri personelin rehabilitasyon yerlerinde kariyer rehberliği çalışmalarını hatırlattı.

Andrei Isaev, “On sekiz bölge çağrıya zaten yanıt verdi ve bu tür geziler başladı” diye ekledi.

Federal Çalışma ve İstihdam Servisi başkanı Mikhail Ivankov, yılın başından bu yana 5,6 bin SVO katılımcısının istihdam hizmetlerinden 16 binin üzerinde hizmet aldığını vurguladı. Ona göre en çok talep edilen şey kariyer rehberliğidir. “4 bin SVO katılımcısı ve 7,7 bin yakını aldı. İş bulma merkezi çalışanları ve personel danışmanları, faaliyet alanlarını değiştirmeye veya mevcut becerilerini geliştirmeye karar verenlere bu hizmet çerçevesinde yardımcı olmaktadır. Odaklanmak istediğim bir diğer önlem ise eğitim ve yeniden eğitimdir. Artık SVO katılımcıları ve yakınları için 9 binin üzerinde program mevcut” dedi Mikhail Ivankov.

Buna karşılık Devlet Duması milletvekili Ekaterina Stenyakina, rehabilitasyon yerlerinde bulunan SVO katılımcılarının istihdamına yönelik çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlemesi gerektiğini ekledi. “Eğer bir dövüşçü ampütasyona uğramışsa, protez beklerken sanatoryumda altı aydan fazla zaman geçirebilir. Bu, çeşitli şekillerde destek sağlamanın çok önemli olduğu bir dönemdir” dedi.

Hoparlör
İsayev Andrey Konstantinoviç
İsayev Andrey Konstantinoviç
Halk Programının “İyi iş – evde refah” yönünün koordinatörü, “Birleşik Rusya ile kariyerim” federal parti projesinin koordinatörü, Partinin yasama faaliyetlerinden sorumlu Uzman Konseyi Başkan Yardımcısı, “ Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki BİRLEŞİK RUSYA” fraksiyonu
#Isaev
#İvankov
#Rostrud
#Çalışma Bakanlığı
#Stenyakina
#partiprojeleri
#BirleşikRusya ileKariyerim
#personel
#SVO katılımcıları
#kariyer rehberliği
istihdam merkezleri
#işgücü piyasası
#istihdam
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/trudoustrojstvo-uchastnikov-svo-proforientaciya-podrostkov-perepodgotovka-kadrov-partproekt-moya-karera-s-edinoj-rossiej-predstavil-itogi-raboty-s-nachala-goda

Recent Posts

Kanada yaşayan soydaşımız medalla təltif edilib

Kanada yaşayan soydaşımız medalla təltif edilib.

28 dakika ago

В Тюмени при поддержке «Единой России» стартовал Межрегиональный форум «Моя семья – моя крепость»

В Тюмени при поддержке «Единой России» стартовал Межрегиональный форум «Моя семья – моя крепость».

1 saat ago

“Ailem Benim Kalemdir” Bölgelerarası Forumu Birleşik Rusya’nın desteğiyle Tyumen’de başladı.

“Ailem Benim Kalemdir” Bölgelerarası Forumu Birleşik Rusya'nın desteğiyle Tyumen'de başladı..

3 saat ago

Трудоустройство участников СВО, профориентация подростков, переподготовка кадров: партпроект «Моя карьера с Единой Россией» представил итоги работы с начала года

Трудоустройство участников СВО, профориентация подростков, переподготовка кадров: партпроект «Моя карьера с Единой Россией» представил итоги…

4 saat ago

«Единая Россия»: Более миллиона человек посетили первую в России передвижную выставку трофейной техники НАТО «Сила V правде – гордость и победа»

«Единая Россия»: Более миллиона человек посетили первую в России передвижную выставку трофейной техники НАТО «Сила…

6 saat ago

“Birleşik Rusya”: Rusya’nın ele geçirilen NATO teçhizatının ilk gezici sergisi olan “Gerçekte Güç – Gurur ve Zafer”i bir milyondan fazla kişi ziyaret etti.

“Birleşik Rusya”: Rusya'nın ele geçirilen NATO teçhizatının ilk gezici sergisi olan “Gerçekte Güç – Gurur…

7 saat ago