Categories: BugünGÜNDEM

Kurban Paylaşmaktır, Şükürdür

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu kutlu günleri fırsat bilerek, aile büyüklerimizle, anne babalarımızla, akrabalarımızla hemhal olmayı; çocukları sevindirmeyi unutmayalım. Yetimlerin, öksüzlerin, yaşlı ve kimsesizlerin gönüllerinde yanan bir kandil olalım.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Kurban Bayramı mesajı şöyle:

“Birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, gönüllerimizin huzur dolduğu mübarek Kurban Bayramı’na kavuştuk. Rabbimize hamdolsun.

İnsanlık alemi olarak salgın sebebiyle zor günler yaşasak da manevi dünyamızı zenginleştiren; toplumsal dayanışmanın, yardımlaşma ve paylaşmanın ön plana çıktığı bu mukaddes günlerde bir olmanın, bir arada, aynı duyguyu paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Her Müslümanın bir diğerini kardeş gördüğü, zengin-fakir ayrımının paylaşmada eşitlendiği bayramlar; hak dine inananların kendilerini özel hissettikleri en güzel güzel zamanlardır.

Kurban Bayramı ise toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın daha fazla öne çıktığı bir bayram olmasıdır. Kesilen kurbanlarımız Cenab-ı Allah’a kulluğumuzu, teslimiyetimizi, şükrümüzü ifade ederken; paylaşmanın gereği olarak da kurban kesemeyen kardeşlerimizin sofralarında mutluluğa dönüşüyor.

Bu kutlu günleri fırsat bilerek, aile büyüklerimizle, anne babalarımızla, akrabalarımızla hemhal olmayı; çocukları sevindirmeyi unutmayalım. Yetimlerin, öksüzlerin, yaşlı ve kimsesizlerin gönüllerinde yanan bir kandil olalım. Tüm dünyada savaşların bitmesi, gözyaşlarının dinmesi için dua edelim.

Her zaman en güzel bayramların yaşandığı Konya’mızda bu bayram da sizlerin huzuru ve sukûnu için belediyeler olarak tüm tedbirleri aldık. Kurban satışından kesimine kadar ihtiyaç duyduğunuz her konuda ekiplerimize ulaşabilirsiniz.

Konyalı hemşehrilerim başta olmak üzere, milletimizin, Türk dünyasının, gönül coğrafyamızın ve tüm dünya Müslümanlarının Kurban Bayramını tebrik ediyor, hep birlikte nice bayramlara sağlıkla ve afiyetle kavuşmayı diliyorum.

Hayırlı bayramlar.”

zline

Recent Posts

Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen ülkenin ulusal kalkınma hedefleri hakkında. Makaleyi yazan: Andrey Isaev

Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen ülkenin ulusal kalkınma hedefleri hakkında. Makaleyi yazan: Andrey Isaev 2024 Devlet Duması’ndaki…

4 saat ago

Azərbaycan Millət vəkili Məşhur Məmmədov, “Şuşa bizim əyilməz qürurumuzun rəmzidir” – Tarixi gün, ÖZEL

Azərbaycan Millət vəkili Məşhur Məmmədov, “Şuşa bizim əyilməz qürurumuzun rəmzidir” – Tarixi gün, ÖZEL  …

6 saat ago

“Youth for the Sake of the Green World” 5th summer Camp of Diaspora Youth

“Youth for the Sake of the Green World” 5th summer Camp of Diaspora Youth 2024…

8 saat ago

“Birleşik Rusya” ve “Zafer Gönüllüleri” 21 binden fazla ön cephe askerini, ablukadan sağ kurtulanları ve iç cephe çalışanlarını tebrik etti

“Birleşik Rusya” ve “Zafer Gönüllüleri” 21 binden fazla ön cephe askerini, ablukadan sağ kurtulanları ve…

9 saat ago

Президент Касым-Жомарт Токаев принял секретарей советов безопасности стран Центральной Азии

События Акорда Президент Касым-Жомарт Токаев принял секретарей советов безопасности стран Центральной Азии 16 мая 2024…

11 saat ago

“Birleşik Rusya, Habarovsk Bölgesi Nekrasovka köyündeki bir okula Kahraman Masası kurdu

“Birleşik Rusya, Habarovsk Bölgesi Nekrasovka köyündeki bir okula Kahraman Masası kurdu 2024 Anıt eğitim yeri,…

12 saat ago