Categories: KÜLTÜR SANAT

İSTANBUL’DA HALİLİYE RÜZGARI VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

İSTANBUL’DA HALİLİYE RÜZGARI VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

İstanbul’da düzenlenen Urfa Tanıtım Günlerinde yer alan Haliliye Belediyesi, fuara damga vurdu. Halk oyunları ve mehter takımı gösterileri ile beğeni toplarken, Haliliye’nin tarihi ve turistik yönü misafirlere tanıtıldı.


İstanbul’da düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günleri’nde Haliliye Belediyesi yerini aldı. damga vurdu.
Yenikapı Fuar Alanında 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda Göbeklitepe ve Karahantepe’yi tanıtan Haliliye Belediyesi, ilçenin turistik ve tarihi yönünü yansıtan ürünleri de İstanbul’a taşıdı.


Haliliye Belediyesi bünyesindeki stantta Geleneksel El Sanatları sergilenirken, tespih, ahşap oymacılığı, bakır ve culha ürünleri büyük beğeni topladı.


Ziyaretçiletin ilgiyle karşıladığı Haliliye Belediyesi standında yöresel lezzetler de İstanbullularla buluşturuldu. Külünçe ve meyan şerbeti ikramıyla kentin lezzetleri ziyaretçilere sunulurken, ikramlar büyük beğeni topladı.
Haliliye Belediyesi renkli standıyla fuara damga vururken, halk oyunları ekibi ve mehter takımı ise ziyaretçileri gönüllerince eğlendirdi. Türkülerin yükseldiği fuar açılışında da yer alan mehter takımı ve halk oyunlarının yöresel oyunları renkli görüntülere sahne oldu.


Haliliye’yi tarihi, kültürü, sportif ve kültürel faaliyetleri ile İstanbul’da tanıttıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, tüm vatandaşları fuar alanına davet etti.

 

 

Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Yenikapıdayız. Yenikapı’da Şanlıurfalılar Derneği ile birlikte tanıtım günleri gerçekleştiriyoruz. Biz de Şanlıurfa, Haliliye deyince akla gelen ilk Göbeklitepe. Göbeklitepe biliyorsunuz dünya tarihi değiştiren bir yapıt. Bu mahiyette bizde buraya Göbeklitepe stellerimizle birlikte geldik.

 

zline

Recent Posts

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çayönü’nde Atatürk Parkı ve Piknik Alanı’nın açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çayönü’nde Atatürk Parkı ve Piknik Alanı’nın açılışına katıldı 2024 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,…

29 dakika ago

Komitə sədri İtaliyaya səfəri çərçivəsində Luici Mariya Vinyali ilə görüşüb

Komitə sədri İtaliyaya səfəri çərçivəsində Luici Mariya Vinyali ilə görüşüb 2024     Komitə sədri…

2 saat ago

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin 81. Kuruluş Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin 81. Kuruluş Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayımladı .2024…

3 saat ago

“Birleşik Rusya” Moskova, Nizhny Novgorod ve Sevastopol’da “Zafer Mitingi” düzenledi

“Birleşik Rusya” Moskova, Nizhny Novgorod ve Sevastopol’da “Zafer Mitingi” düzenledi 2024, Pobeda’nın retro arabaları, MotoMoskova…

9 saat ago

ASFA GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ASAF ATASOY `DAN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

ASFA GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ASAF ATASOY `DAN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI ASFA GRUP…

11 saat ago

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ MESAJI Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON…

12 saat ago