Categories: BugünGÜNDEM

GEMİ SEVK, İDARE BELGESİ SINAVI ŞANLIURFA’DA YAPILDI

GEMİ SEVK, İDARE BELGESİ SINAVI ŞANLIURFA’DA YAPILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iç sularda güvenli taşımacılık ve balıkçılık yapılabilmesi için daha önce Mersin’de yapılan Gemi Sevk ve İdare Belgesi sınavının Halfeti’de yapılmasını sağladı.

 

Büyükşehir Belediyesi, Gezi, Balıkçı, Feribot, Yolcu tekneleri ve özel gemi kullanmak isteyen vatandaşlar için başlattığı Gemi Sevk, İdare Belgesi Eğitim ve sınavı 300 kişinin katılımıyla yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Mersin Liman Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde Gemi Sevk ve İdare Belgesi alımı için düzenlenen sınava katılan vatandaşlara, yetkililer tarafından gerekli eğitimler verildi. Eğitimlerin ardından Gemi Sevk ve İdare Belgesi sınavı gerçekleştirildi.

Yazılı sınavın ardından Halfeti ilçesinde uygulamalı sınav yapıldı. Adıyaman, Batman, Gaziantep, gibi çevre illerin yanı sıra Siverek, Suruç, Bozova, Birecik, Hilvan, Halfeti gibi ilçelerden yaklaşık 300 kişinin katılığı sınava 4 kadın da katılım sağladı. Uygulamalı olarak sınava tabi tutulan kadınlar gemi ehliyeti almaya hak kazandı.

Mersin Liman Başkanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlar Halfeti ilçesinde tekne de uygulamalı eğitim verdiler. Sınava katılanlara acil durum, ilk yardım ve gemi sürüş teknikleri konusunda eğitimler verildi. Sınava katılanlar daha sonra teknelere alınarak sürüş eğitimi verildi.

Gemilerde yapılan uygulamalı eğitimlerde 4 kadın dümene geçerek gemiyi kullandı. Uzman hocalar nezaretinde gerçekleşen sürüşte kadınların bir hayli heyecanlı oldukları görüldü. 2 gün süren eğitim ve sınavları tamamlayan yaklaşık 300 kişi Gemi Sevk, İdare Belgesi almayı hak kazandı.

Uygulamalı eğitimlerin Şanlıurfa’da yapılmasından dolayı memnun olduklarını anlatan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.

Mersin Liman Başkanlığının değerlendirmesi sonrasında başarılı olan vatandaşlara Gemi Sevk ve İdare Belgeleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim edilecek.

zline

Recent Posts

ABDULLAH YİĞİT `TEN 19 MAYIS MESAJI

1453 Kral Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kral Gazeteci Abdullah Yiğit, 19 Mayıs Atatürk’ü…

2 saat ago

AV. OSMAN EYYÜPOĞLU `NDAN 19 MAYIS MESAJI

Şanlıurfa’nın Tanınmış Simalarından Olan Şanlıurfa Barosu `na Kayıtlı Avukat Osman Eyyüpoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,…

4 saat ago

Çin Dışişleri Bakanı Tacikistan’a geldi

Çin Dışişleri Bakanı Tacikistan’a geldi 18.05.2024 Öncesi Sonraki   The Minister of Foreign Affairs of…

4 saat ago

The Minister of Foreign Affairs of China arrived in Tajikistan

The Minister of Foreign Affairs of China arrived in Tajikistan 18.05.2024 Previous Next   The…

6 saat ago

Rusiyada Ümummilli Lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 101 illiyi qeyd edilib

Rusiyada Ümummilli Lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 101 illiyi qeyd edilib , 2024   Rusiyada…

7 saat ago

ADİL TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYTAÇ BATTAL`DAN ZİLLET TANELERİ AÇIKLAMASI

ADİL TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYTAÇ BATTAL`DAN ZİLLET TANELERİ AÇIKLAMASI Adil Türkiye Partisi Genel…

8 saat ago