Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dijital Kalkınma Bakanlığı ve BT uzmanları: Birleşik Rusya’nın ön oylamaya yönelik dijital teknolojileri test edildi ve prosedüre hazır

Dijital Kalkınma Bakanlığı ve BT uzmanları: Birleşik Rusya’nın ön oylamaya yönelik dijital teknolojileri test edildi ve prosedüre hazır
REKLAM ALANI
20.05.2024
A+
A-

Dijital Kalkınma Bakanlığı ve BT uzmanları: Birleşik Rusya’nın ön oylamaya yönelik dijital teknolojileri test edildi ve prosedüre hazır

2024

Bilişim sektörü temsilcileri, partinin siyasi yaşamın ve seçim sürecinin dijitalleştirilmesinde ön saflarda yer aldığını belirtiyor
Birleşik Rusya’nın dijital sistemlerinin elektronik ön oylama (EPV) prosedürüne hazır olup olmadığı, güvenliği ve kullanım kolaylığı BT uzmanları, Dijital Kalkınma Bakanlığı, Bilgi Demokrasisi Vakfı ve Rusya Federasyonu Kamu Odası temsilcileri tarafından değerlendirildi. partide yuvarlak masada.

Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı Sergei Perminov’un prosedüre katılım için başvuru kampanyasının sonuçlarını özetlediği gibi, bu yıl seçimlerin her düzeyinde adaylardan 22 binden fazla başvuru yapıldı. Ortalama rekabet, yer başına 5 kişiden fazladır .

2023’e göre daha fazla genç aday var: %31. Partililerin sayısı yüzde 49’a, taraftar sayısı ise yüzde 24’e çıktı. Kadınlar – %42. Partisiz adaylar – %27. “Hayatımızın her alanından temsilcilerin ilgisini gördük: İş dünyası temsilcileri – %29, eğitim sektörü temsilcileri – %16, devlet ve belediye yönetimi – %13, kültür – %8. Gönüllüler – %6” dedi Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı.

SBO’ya katılan aday sayısı iki katına çıktı.

“2023 yılında prosedüre katılmak için 101 başvuru aldılar. 2024 – 210’da” dedi Serey Perminov.

Oylama haftasının 20-26 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleşeceğini hatırlattı. 19 Mayıs’ta EPG blockchain’in şifreleme anahtarları bölünecek ve 26 Mayıs’ta birleştirilerek oy sayımına başlanacak.

Rostelecom Başkanı Mikhail Oseevsky’nin belirttiği gibi , Birleşik Rusya’nın ön oylamaya yönelik dijital teknolojileri test edildi ve birleştirildi . “Uzmanlar, sistemlerin prosedürü gerçekleştirmeye hazır olduğunu doğruladı. Prosedürü tehlikeye atma girişimlerinin başarılı olmayacağından eminiz” dedi.

Buna karşılık partinin BT projelerinin başkanı Vyacheslav Sateev, Birleşik Rusya’nın çok zincirli elektronik ön oylamasının tüm oylama ilkelerine uymayı mümkün kıldığını vurguladı . “Öncelikle oy pusulasındaki verilerin değişmeden kalmasını sağlıyor. İkinci prensip ise oylamanın gizliliğinin korunmasıdır. Oy pusulası yalnızca vatandaşın cihazında saklanan gizli bir anahtarla imzalanıyor. Üçüncü prensip ise gözlemin açıklığıdır. Oylamanın ardından blok zincirini PG.ER.RU web sitesinde yayınlıyoruz ve herkes kendi oylarını yeniden sayabilir ve web sitesinde yayınlanan verilerin analizini yapabilir. Teknik uzman olmayan vatandaşlar, oy verdikten sonra kaydedilebilecek bir anahtar kullanarak irade beyanlarının doğruluğunu kontrol etme fırsatına sahipler” dedi Vyacheslav Sateev.

Ona göre partinin dijital hizmetlerine yönelik saldırıların sayısı artıyor, daha akıllı hale geliyorlar. Ancak uzmanlar bunları başarıyla yansıtıyor.

“Bu yıl en büyük saldırılar Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Zafer Diktesi sırasında yaşandı. Bizi istikrarsızlaştırmaya yönelik tüm saldırılar, tüm girişimler bizi yalnızca daha güçlü kılar ve altyapımızı geliştirmemize olanak tanır,” diye vurguladı Vyacheslav Sateev.

Sergei Perminov ayrıca, prosedürün gerçekleştiği bölgelerdeki seçmenlerin yüzde 7’sinin Birleşik Rusya ön oylamasında oy kullanmak için zaten kayıt yaptırdığını bildirdi. Seçmen kaydı , Moskova sakinleri için Gosuslugi veya Mos.ru aracılığıyla doğrulama yapılarak PG.ER.RU web sitesinde 24 Mayıs’a kadar devam edecek .

Dijital Kalkınma Bakanlığı Elektronik Hükümet Altyapısının Geliştirilmesi Dairesi Başkan Yardımcısı Galina Stashevskaya, Birleşik Rusya’nın dijital teknolojileri ve Gosuslugi portalını aktif kullanmasının partiyi ve adaylarını geniş bir seçmen kitlesi için daha tanınabilir hale getirdiğini belirtti . Galina Stashevskaya, “Birleşik Rusya, siyasi yaşamın ve seçim sürecinin dijitalleştirilmesinde ön saflarda yer alıyor” dedi.

Buna karşılık Bilgi Demokrasisi Vakfı Başkanı İlya Massukh, Birleşik Rusya’nın diğer partileri ön oylamayı kullanmaya motive ettiğini vurguladı .

“Bu, seçmenlerle doğrudan iletişim kurmamıza ve onları siyasete dahil etmemize olanak sağlıyor” dedi.

Eylül ayında EDG-2024’te 42 bölgede 70 seçim kampanyası gerçekleştirilecek. Buna, diğer hususların yanı sıra, Hakasya Cumhuriyeti’nde Devlet Duması milletvekilinin ara seçimi de dahildir. Üst düzey yetkililer için 23 seçim, yasama meclislerinin milletvekillerinin seçimi için 13 kampanya, idari merkez başkanlarının seçimi için 2 kampanya, Şehir Duması milletvekillerinin seçimi için 21 kampanya ve yerel yönetimler için toplu seçimler için 10 kampanya.

Hoparlör
Perminov Sergey Nikolayeviç
Perminov Sergey Nikolayeviç
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, Federasyon Konseyi Parlamento Faaliyetlerinin Kuralları ve Organizasyonu Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı
#Dijital Bakanlığı
#bölgeler
#EPG
#Massukh
#Perminov
#Sateev
#Oseevsky
#dijitalleşme
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/mincifry-i-it-eksperty-cifrovye-tehnologii-predvaritelnogo-golosovaniya-edinoj-rossii-provereny-i-gotovy-k-procedure

 

REKLAM ALANI