Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet Duması, özel operasyona katılanları desteklemek için Kuzey Askeri Bölge ve Birleşik Rusya çalışma grubundan yasa tasarılarını kabul etti

Devlet Duması, özel operasyona katılanları desteklemek için Kuzey Askeri Bölge ve Birleşik Rusya çalışma grubundan yasa tasarılarını kabul etti
REKLAM ALANI
30.05.2024
A+
A-

Devlet Duması, özel operasyona katılanları desteklemek için Kuzey Askeri Bölge ve Birleşik Rusya çalışma grubundan yasa tasarılarını kabul etti

2024,

Bunlar mülkiyet haklarının korunması ve savaşçılara ve aile üyelerine yönelik yardımların genişletilmesiyle ilgilidir.
Üçüncü okumada, Kuzey Askeri Bölgesi çalışma grubunun Rusya ve SSCB Kahramanları ve Şan Nişanı sahiplerine arazi yardımlarının genişletilmesine ilişkin yasası oybirliğiyle kabul edildi. Özgür arazi hakkının dul eşlerine, çocuklarına ve ebeveynlerine miras kalmasından bahsediyoruz.

Çalışma grubunun başkanı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak daha önce yasanın mevcut versiyonunun, bir Kahramanın veya Şan Nişanı’nın tam sahibinin, sırası dışında ücretsiz arazi için şahsen başvurmasını gerektirdiğini açıklamıştı. Ölümü halinde arsa hakkı iptal edildi ve mirasçılarına devredilmedi .

Andrei Turchak, “Çalışma grubumuz aynı zamanda bu tür arazilerin tarım için kullanılmasına izin verilmesini de önerdi” dedi.

Üçüncü okumada, Aziz George Nişanı sahipleri ve 4 derecenin tamamı Nişanı ile ödüllendirilenler için ek hükümlere ilişkin Birleşik Rusya yasası kabul edildi. Artık artan sosyal emekli maaşı alacaklar.

Andrey Turchak’ın belirttiği gibi, aylık mali destek şu oranda tesis edilmektedir: sosyal emekli maaşının %415’i – 1. derece Aziz George Nişanı veya dört derecenin tamamında Aziz George Nişanı nişanı ile ödüllendirilen, 330 Sosyal emekli maaşının yüzdesi – 2. derece St. George Nişanı veya 3. ve 4. derece St. George Nişanı ile verilen sosyal emekli maaşının %250’si – 4. derece St. George Nişanı ile ödüllendirilir.

Benzer bir kural artık Anavatan Liyakat Nişanı ile ödüllendirilenler için de geçerlidir.

Ek olarak, sağlık sorunları olan çocukların bulunduğu vefat eden SVO katılımcılarının ailelerinin, çocuk 23 yaşına gelene kadar aynı anda iki emekli maaşı – engellilik ve geçimini sağlayan kişinin kaybı için – alma haklarına ilişkin değişiklikler onaylandı. Norm, yaşı, çalışma yeteneği, çalışma alanı ve gelirine bakılmaksızın ölen askerlerin eşleri için de geçerli olacak.

İlk okumada milletvekilleri, özel harekat katılımcılarının ödemelerinin iflas nedeniyle silinmesinden korunması ve gazilerle mücadele için aylık nakit ödemelerin belirlenmesine ilişkin beyan edilmeme prosedürüne ilişkin SVO çalışma grubundan yasa tasarılarını kabul etti .

Özel operasyona katılım karşılığında elde edilen gelirler artık borçların ödenmesi amacıyla genel iflas masasından çıkarılacak. Aynı zamanda tahsilat moratoryumu, nafaka ödemeleri ve geçimini sağlayan kişinin ölümüyle bağlantılı zararın tazmini ile ilgili talepler için geçerli değildir.

Tasarı, finans yöneticilerinin “savaş kartları” almak için açılan kartlardaki hesapları kapatmasını ve işlemleri bloke etmesini yasaklayacak.

Partinin Duma fraksiyonunun ilk başkan yardımcısı Dmitry Vyatkin , “Bunun, savaşan, para alan, ancak yaşam koşulları nedeniyle iflas davası altında olanlara adaleti yeniden sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Ödemelerin belirlenmesine ilişkin beyan etmeme usulüne ilişkin yasa tasarısı, savaş gazilerini desteklemeyi amaçlıyor.

“Artık onlara başvuru esasına göre atanan ve ödenen aylık bir ödeme sağlanıyor. Geçen yıl geçici bir beyansızlık prosedürü uygulamaya konuldu. SVO çalışma grubu, mevzuatın uygulanması ve bölümler arasında bilgi alışverişi uygulamasını özetledikten sonra, yasal olarak süresiz olarak beyan edilmemesi prosedürünün oluşturulmasını önerdi” dedi Dmitry Vyatkin.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Vyatkin
#SVO için çalışma grubu
#mevzuat
#SVO katılımcıları
#ayrıcalıklar
#destek tedbirleri
#bölgeler
#ER grubu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/gosduma-prinyala-zakonoproekty-rabochej-gruppy-po-svo-i-edinoj-rossii-po-podderzhke-uchastnikov-specoperacii

 

REKLAM ALANI