Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya” ve MGER, Nazi birliklerinin Stalingrad Savaşı’ndaki yenilgisinin gününde anma etkinlikleri düzenledi

“Birleşik Rusya” ve MGER, Nazi birliklerinin Stalingrad Savaşı’ndaki yenilgisinin gününde anma etkinlikleri düzenledi
REKLAM ALANI
03.02.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” ve MGER, Nazi birliklerinin Stalingrad Savaşı’ndaki yenilgisinin gününde anma etkinlikleri düzenledi

2024,

Ülke çapında flaş kalabalıklar, çiçek bırakma etkinlikleri, anma plaketlerinin açılışı ve gazilerle toplantılar gerçekleştirildi
Volgograd’da “Birleşik Rusya’nın Genç Muhafızları” ve “Gönüllü Bölük”ten 100’den fazla aktivist, Mamayev Kurgan’ın eteklerinde 100 metrelik Stalingrad kurdelesini açarak “Anavatan Çağrıları!” anıtına taşıdı. Askeri Zafer Salonundaki Ebedi Ateş’e çiçek bıraktılar.

“Bugün Anavatanlarını savunan Kahramanlarımızın anısını saygıyla anıyoruz. Bizler, kazanan neslin torunları, sonsuz minnettarlıkla yaşıyoruz. Ana görevimiz atalarımızın ölümsüz başarılarının anısını korumak ve bunu çocuklarımıza, torunlarımıza ve torunlarımıza aktarmaktır. Güney Federal Bölgesi “Birleşik Rusya’nın Genç Muhafızları” federal koordinatörü Nikolai Romashenko, tarihin çarpıtılmasını önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağız, dedi .

Mamayev Kurgan’ı anma etkinliğine Devlet Duması milletvekilleri Alexey Volotskov ve Andrey Kartapolov da katıldı .

“Bu büyük Zafer, Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın gidişatını değiştirdi. Büyükbabalarımızın ve büyük büyükbabalarımızın kahramanca başarısı, cesaret ve cesaretin sembolü olarak dünya tarihinde sonsuza kadar kalacak” dedi Alexey Volotskov.

Milletvekilleri ayrıca , geçen yıl 100’üncü yaş gününü kutlayan Stalingrad Muharebesi’ne katılan Nina Stanovskaya’yı da ziyaret etti. Ekibi, 1941’den beri bombardıman uçaklarına karşı korunmak için balonları gökyüzüne kaldırıyor.

Ulyanovsk bölgesi, Sursky bölgesi Lava köyündeki ortaokulda, Birleşik Rusya’nın girişimiyle, Stalingrad Savaşı’na katılan Sovyetler Birliği Kahramanı Vladimir Khazov’un anısına bir duvar açıldı.

Ulyanovsk’ta, Birleşik Rusya’nın bölge şubesi sekreteri Vladimir Kameko ve Senatör Sergei Ryabukhin , Ebedi Ateş’e çiçek bıraktılar ve savaş alanlarından dönmeyen kahramanların anısını bir dakikalık saygı duruşuyla onurlandırdılar. 10 binden fazla Ulyanovsk sakini, Kızıl Ordu saflarında Stalingrad’ı savundu.

Tula’da Birleşik Rusya Kadın Hareketi aktivistlerinin inisiyatifiyle “200 gün cesaret ve metanet” etkinliği düzenlendi. Toplantıya Rusya Kadınlar Birliği’nin bölgesel şubesi üyeleri, SVO katılımcılarının eşleri ve gönüllüler katıldı. Tarihi hafızanın korunmasının ve ülkenin kahramanlık geçmişi ve bugünüyle ilgili yurtsever etkinliklerin düzenlenmesinin önemini tartıştılar.

Bölgesel yasama meclisi başkanı Alexey Dodatko ve yasama meclisi yardımcısı Elena Penzina, Krasnoyarsk Hukuk Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Stalingrad Muharebesi’nde Nazi birliklerinin Sovyet birlikleri tarafından yenilgiye uğratılmasından ve Rus askerlerinin Kuzey Askeri Bölge’de sergilediği başarılardan bahsettiler.

“Stalingrad savaşı dünya tarihinin en büyük savaşlarından biri oldu. Halkımızın birliği, Nazi Almanyası’nın savaş makinesinin belini kırmayı başardı. Bugün Rusya yine jeopolitik zorluklarla karşı karşıya. Ve ülkemizin nasıl yaşayacağına ve burada geleceği nasıl inşa edeceğimize kendi başımıza karar verme hakkını bir kez daha savunuyoruz” dedi Alexey Dodatko.

Yaroslavl bölgesinde, Birleşik Rusya, Stalingrad Savaşı’na katılan Büyük Vatanseverlik Savaşı gazisi Mikhail Peimer ile okul çocukları ve öğrencilerden oluşan bir toplantı düzenledi . Onlara Stalingrad Muharebesi olaylarıyla ilgili tarihi bir film gösterildi ve adamlar ön cephedeki askerlere sorularını sorabildiler.

Hoparlör
Romaşenko Nikolay Vladimiroviç
Romaşenko Nikolay Vladimiroviç
Bölgesel Siyasi Konsey Üyesi, “Birleşik Rusya’nın Genç Muhafızları” adlı STK’nın Rostov bölge şubesinin Bölgesel Genel Merkezi başkanı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’nın yedinci toplantı yardımcısı yardımcısı, milletvekili Yasama Meclisi’nin
#Romaşenko
#Stalingrad Savaşı
#bölgeler
#Volgograd bölgesi
#Volotskov
#Kartapolov
#Ulyanovsk bölgesi
#Kameko
#Ryabukhin
#Tula bölgesi
#Dodatko
#Penzina
#Yaroslavl bölgesi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-i-mger-proveli-pamyatnye-meropriyatiya-v-den-razgroma-nemecko-fashistskih-vojsk-v-stalingradskoj-bitve

 

REKLAM ALANI