Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Birleşik Rusya programı ve İnşaat Bakanlığı’na göre 2019’dan bu yana 115 binin üzerinde kamusal alan iyileştirildi

Birleşik Rusya programı ve İnşaat Bakanlığı’na göre 2019’dan bu yana 115 binin üzerinde kamusal alan iyileştirildi
REKLAM ALANI
16.09.2024
A+
A-

Birleşik Rusya programı ve İnşaat Bakanlığı’na göre 2019’dan bu yana 115 binin üzerinde kamusal alan iyileştirildi
2024

Bunlardan 78 binden fazlası yenilendi
Devlet Duma İnşaat Komitesi Başkanı Sergei Pakhomov , beş yıl boyunca Birleşik Rusya ve İnşaat Bakanlığı’nın ortak çabalarla ülke çapındaki düzinelerce yerleşim yerinde kentsel ortamı daha iyi hale getirmeyi başardığını belirtti. “Konforlu Bir Kentsel Çevrenin Oluşturulması” projesinin uygulanmasının ön sonuçları.

“Yalnızca bu yıl ülke genelinde 4 bine yakın bölge yenilendi. Yıl sonuna kadar federal proje çerçevesinde üç binden fazla bölgenin iyileştirilmesi planlanıyor. Ayrı olarak, konforlu bir kentsel ortam yaratmaya yönelik en iyi projeler için Tüm Rusya yarışmasını da not etmek isterim. Uygulama sırasında halihazırda 630 proje hayata geçirildi: Bunlar tam anlamıyla şehirlerin dekorasyonu haline gelen setler, parklar, meydanlar, bulvarlar” diye vurguladı.

Parlamenterlere göre, “Konforlu bir kentsel çevrenin oluşturulması” projesinin amacı şehirleri dönüştürmek, yaşam için daha konforlu hale getirmek ve belediyelerin gelişimine yeni bir ivme kazandırmaktır.

“Kentsel çevrenin oluşumu insanların gördükleri ve hissettikleri; ekonominin ve sosyal yaşamın gelişmesidir” dedi.

Devlet Duma İnşaat Komitesi Başkanı, bu yıldan itibaren bilim şehirlerinin de iyileştirme programına dahil edildiğini kaydetti.

“Daha önce bu tür araştırma merkezleri seçici olarak mevcut programlara dahil ediliyordu. Artık federal finansmanı kullanabilecekler. Baykonur da sübvansiyon alanların arasında yer alıyor” diye ekledi.

“Rahat Bir Kentsel Ortamın Oluşturulması” programının beş yılı boyunca yaklaşık 40 milyon bölge sakini kamusal tartışmalara katıldı.

“Başlangıçta kendimize, tasarım çalışmalarına ve tesislerin inşaatının izlenmesine insanların maksimum katılımını sağlama görevini belirledik. Bu, yatırılan her rublenin verimliliğini etkileyen gerçek sorunları ve ihtiyaçları belirleyerek kentsel çevrenin kalitesini artırıyor” dedi Sergei Pakhomov.

Buna karşılık İnşaat, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakan Yardımcısı Aleksey Eresko , İnşaat Bakanlığı’nın halkın “Birleşik Rusya” programının uygulanmasında aktif rol aldığını belirtti.

“İnsanların yerleşim yerlerinde dinlenmeye, spor yapmaya, konforlu sokaklara, bakımlı parklara, konforlu modern mekanlara ihtiyacı var. İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcısı, bu sonuca ulaşmanın ana aracının “Konforlu bir kentsel çevrenin oluşturulması” federal projesi olduğunu ekledi.

Şu anda 1.238 yerleşim yerinin, konforlu bir kentsel ortam yaratmaya yönelik en iyi projeler için Tüm Rusya yarışmasının potansiyel katılımcıları olduğunu hatırlattı.

“Yarışmanın finansmanı, lansmanından bu yana beş kat artarak yıllık 35 milyara çıktı. Bu, nüfusu 200 bine kadar olan şehirlerin ve Uzak Doğu Federal Bölgesi’nde – yalnızca kentsel değil, aynı zamanda nüfusu 5 bin veya daha fazla olan kırsal yerleşimleri de içeren 250 bine kadar kişinin katılmasına izin verdi. 2018’den bu yana 12 yarışma düzenledik ve 84 bölgeden 1.315 kapsamlı iyileştirme projesi seçtik” diye vurguladı Alexey Eresko.

2023’ten bu yana yarışmaya yeni bölgeler katıldı: Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri, Zaporozhye ve Kherson bölgeleri.

“55 başvuru yaptılar, bunlardan 19’u kazanan proje oldu. Önde gelen bölgelerin ve Birleşik Rusya’nın yeni oluşumlara yardım etme ve entegre etme konusunda oynadığı rolü belirtmek isterim. 9 Eylül 2024 itibarıyla halihazırda 725 proje tamamlanmış durumda” dedi.

Alexey Eresko ayrıca, iyileştirme yapılacak bölgelerin seçimi konusunda Tüm Rusya oylamasının yapılmasına yardımcı olan Birleşik Rusya gönüllülerinin rolüne de dikkat çekti. Belediyelerin halka açık yerlerinde yapılan oylamaya ülke genelinden 214 bin parti gönüllüsü eşlik etti.

” Kentsel Çevre ” parti projesinin federal koordinatörü , Devlet Duma İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Komitesi’nin birinci başkan yardımcısı Pavel Kachkaev de partinin her yıl yeşil alanlar dikmek için eylem düzenlediğini hatırlattı.

Bu yıl 700 bin kişi katıldı, 1.316 belediyede 20 binden fazla hane ve 6,5 binin üzerinde kamusal alan kapsandı” dedi.

” Okuryazar Tüketiciler Okulu ” parti projesinin federal koordinatörü , Moskova Şehir Duması Devlet İnşaatı ve Yerel Yönetim Komisyonu Başkanı Alexander Kozlov, gençlerin kentsel çevrenin geliştirilmesine yönelik projenin uygulanmasına katkısına dikkat çekti.

“İnşaat Bakanlığı ve Yerel Özerk Yönetimleri Geliştirme Enstitüsü ile ortak projemiz olan “Şehirleri Dönüştüren Fikirler”e devam edeceğiz. Tüm Rusya’yı kapsayan bu yarışmaya okul çocukları, öğrenciler ve genç profesyoneller katılıyor ve peyzaj konusundaki görüşlerini gösteriyorlar” diye vurguladı.

Hoparlör
Pakhomov Sergey Aleksandroviç
Pakhomov Sergey Aleksandroviç
Halk Programının “Rahat ve Konforlu Yaşam” yönünün koordinatörü, Rusya Federasyonu Federal Meclisi İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Devlet Duması Komitesi Başkanı
#Pahomov
#Minstroy
#Rahat bir kentsel çevrenin oluşturulması
#Sapkınlık
#halkın programı
#Kaçkaev
#partiprojeleri
#UrbanWednesday
#Kozlov
#Okur-yazar Tüketicinin Okulu
#gelişim
#bahçecilik
#kamusal alanlar
#yard bölgeleri
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/po-programme-edinoj-rossii-i-minstroya-s-2019-goda-blagoustroili-svyshe-115-tysyach-obshestvennyh-prostranstv

, , , , , ,

REKLAM ALANI