Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI
REKLAM ALANI
30.07.2022
A+
A-

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI

Turan Teşkilatı Onursal Başkanı ve Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, Hicri Yılbaşının 1444.yıldönümü dolayısıyla tüm İslam âleminin Hicri Yılbaşını ve Muharrem Ayını kutladı.

Hicretin önemine dikkat çeken Turan Teşkilatı Onursal Başkanı Abdülkadir Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz. Ömer döneminde hicri takvim uygulaması başlamış ve muharrem ayının özelliklerinden dolayı muharrem ayı hicri birinci ay olarak kabul edilmiştir.

İnsanlığa barış, huzur ve mutluluk sunmak üzere gönderilmiş olan yüce dinimiz İslam’ı tebliğle görevlendirilen sevgili peygamberimiz ve O’na inananlar Mekke’de zulme, haksızlığa, hakarete, baskıya ve işkenceye maruz kalmışlardı. Vahye dayalı bir ümmet bilinci oluşturabilmek amacıyla Mekke’deki Müslümanlar tüm zorluk ve baskılara rağmen zihinlerde ve kalplerde gerçek manada hicreti oluşturduktan sonra Habeşistan’a, Taif’e ve ardından da Medine’ ye hicret etmişlerdir.

Asrın getirdiği sıkıntı ve problemlerle kararan kalplerimizi, hicretle başlayan ve yeşeren insani ve İslami değerlerle yeniden ihya edelim. Peygamberimiz (S.A.V.)’in ‘Hakiki hicret kötülükleri terk etmektir’ hadisini hatırlayarak gerçek hicretin; tüm haramlardan uzaklaşarak sevgi ve ibadetle bütünleşen samimi ve şuurlu bir kullukta olduğunu unutmayalım. Bu vesileyle hicri yılbaşının ve Muharrem ayının başta değerli hemşehrilerim olmak üzere, bütün İslam âlemine ilahi huzur, sağlık ve bereket getirmesini diliyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI